• Спілка об’єднань громадян «Всеукраїнська Федерація Споживачів «ПУЛЬС»
  • Euro Ncap

Перелік індексів номерів Е

Назва Клас Номер E Міжнародна назва Функція Побічні ефекти Макс. добова доза
E221 - Сульфіт натрію / Сульфит натрия Недозволені 221 Sodium sulphite Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти. небезпечний для астматиків
E222 - Натрію гідросульфіт / Гидросульфит натрия Дозволені 222 Sodium bisulphite (sodium hydrogen sulphite) Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти. провокує розвиток алергії викликає захворювання кишково-шлункового тракту Разрушают витамины в организме:В12
E223 - Натрію метабісульфіт / Пиросульфит натрия Дозволені 223 Sodium metabisulphite Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти. провокує розвиток алергії викликає захворювання кишково-шлункового тракту
E224 - Калію метабісульфіт / Пиросульфит калия Дозволені 224 Potassium metabisulphite Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти. провокує розвиток алергії викликає захворювання кишково-шлункового тракту руйнують вітаміни в організмі: B12
E225 - Калію сульфіт / Сульфит калия Недозволені 225 Potassium sulphite Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти. провокує розвиток алергії викликає захворювання кишково-шлункового тракту руйнують вітаміни в організмі: B12
E226 - Кальцію суільфіт / Сульфит кальция Недозволені 226 Calcium sulphite Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти. провокує розвиток алергії викликає захворювання кишково-шлункового тракту руйнують вітаміни в організмі: B12
E227 - гідросульфіт кальцію / гидросульфит кальция Недозволені 227 Calcium hydrogen sulphite Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти. небезпечний для астматиків руйнують вітаміни в організмі: B12
E228 - Гідросульфіт калію (бісульфіт калію)/ Гидросульфит калия (бисульфит калия) Недозволені 228 Potassium hydrogen sulphite Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти.
E230 - Біфеніл, діфеніл / Бифенил, дифенил Недозволені 230 Biphenyl, diphenyl Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти. викликає алергічні реакції
E231 - Ортофенилфенол Недозволені 231 Orthophenyl phenol Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти. викликає алергічні реакції
E232 - Ортофенілфенол натрію / Ортофенилфенол натрия Недозволені 232 Sodium orthophenyl phenol Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти. викликає алергічні реакції шкідливий для шкіри викликає появу злоякісних пухлин
E233 - Тиабендазол Недозволені 233 Thiabendazole Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти. викликає захворювання шкіри неправільний розвіток плоду
E234 - Нізін / Низин Дозволені 234 Nisin Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти.
E235 - Пімаріцин (Натаміцин) / Натамицин (пимарицин) Дозволені 235 Natamycin, Pimaracin Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти.
E236 Муравьиная кислота Недозволені 236 Formic acid Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти.
E237 - Формиат натрия Недозволені 237 Sodium formate Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти.
E238 - Формиат кальция Недозволені 238 Calcium formate Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти.
E239 - Уротропін (гексаметилентетрамін) / Гексаметилентетрамин Дозволені 239 Hexamine (hexamethylene tetramine) Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти. викликає алергічні реакції шкідливий для шкіри
E240 - Формальдегид Недозволені 240 Formaldehyde Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти. викликає появу злоякісних пухлин
E241 - Гваяковая смола Недозволені 241 Gum Guaicum Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти.

(Добавка 81 - 100 з 464)    Початок Попер.   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   Наст. Кінець

  • Закон на твоєму боці
  • Закон на твоєму боці
  • Термін зебрігання ПРОДУКТІВ не цікавить любітелів екстремальних відчуттів. | Срок хранения ПРОДУКТОВ не интересует любителей эктремальных ощущений
  • Заберіть це назад | Заберите это назад
  • Поверніть мої гроші | Верните мои деньги
  • Навчально-методичний посібник "Основи споживчих знань" | Учебно-методическое пособие "Основы потребительских знаний"
  • Закон на твоєму боці
  • Щось не так? Спитай у продавця, що саме! | Что-то не так? Спроси у продавца что именно!
  • Закон на твоєму боці
  • Щось не так? Спитай у продавця, що саме! | Что-то не так? Спроси у продавца что именно!