• Спілка об’єднань громадян «Всеукраїнська Федерація Споживачів «ПУЛЬС»
  • Наша оцінка

Перелік індексів номерів Е

Назва Клас Номер E Міжнародна назва Функція Побічні ефекти Макс. добова доза
E175 - Харчовий барвник - золото / Золото Дозволені 175 Gold Барвники / Красители Підсилюють чи відновлюють колір продукту.
E180 - Рубиновый литол ВК Недозволені 180 Pigment Rubine, Lithol Rubine BK Барвники / Красители Підсилюють чи відновлюють колір продукту.
E181 - Танины пищевые Дозволені 181 Tannin Барвники / Красители Підсилюють чи відновлюють колір продукту.
E182 - Орсейл, орсин Недозволені 182 Orchil Барвники / Красители Підсилюють чи відновлюють колір продукту.
E200 - Сорбінова кислота / Сорбиновая кислота Дозволені 200 Sorbic acid Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти.
E201 - Сорбат натрію / Сорбат натрия Дозволені 201 Sodium sorbate Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти.
E202 - Сорбат калію / Сорбат калия Дозволені 202 Potassium sorbate Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти.
E203 - Сорбат кальция Недозволені 203 Calcium sorbate Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти.
E209 - Пара-гидроксибензойной кислоты гептиловый эфи Недозволені 209 Heptyl p-hydroxybenzoate
E210 - Бензойна кислота / Бензойная кислота Дозволені 210 Benzoic acid Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти. викликає появу злоякісних пухлин провокує розвиток алергії
E211 - Бензоат натрію / Бензоат натрия Дозволені 211 Sodium benzoate Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти. викликає появу злоякісних пухлин провокує розвиток алергії небезпечний для астматиків
E212 - Бензоат калия / Бензоат калия Недозволені 212 Potassium benzoate Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти. викликає появу злоякісних пухлин
E213 - Бензоат кальцію / Бензоат кальция Недозволені 213 Calcium benzoate Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти. викликає появу злоякісних пухлин
E214 - Пара-гидроксибензойной кислоты этиловый эфир Недозволені 214 Ethylparaben Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти. викликає появу злоякісних пухлин провокує розвиток алергії
E215 - Пара-гидроксибензойной кислоты этилового эфира натриевая соль Недозволені 215 Sodium ethyl para-hydroxybenzoate Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти. викликає появу злоякісних пухлин провокує розвиток алергії
E216 Пара-гидроксибензойной кислоты пропиловый эфир Недозволені 216 Propylparaben (propyl para-hydroxybenzoate) Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти. викликає появу злоякісних пухлин провокує розвиток алергії
E217 - Пара-гидроксибензойной кислоты пропилового эфира натриевая соль Недозволені 217 Sodium propyl para-hydroxybenzoate Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти. викликає появу злоякісних пухлин провокує розвиток алергії небезпечний для астматиків небезпечний для чутливих на асперин
E218 - Пара-гидроксибензойной кислоты метиловый эфир Недозволені 218 Methylparaben (methyl para-hydroxybenzoate) Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти.
E219 - Пара-гидроксибензойной кислоты метилового эфира натриевая соль Недозволені 219 Sodium methyl para-hydroxybenzoate Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти.
E220 - Діоксид сірки / Диоксид серы Дозволені 220 Sulphur dioxide Консерванти /Консерванты. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти. Влияют на печень и почки Раздражение кишечника Разрушают витамины в организме: В1

(Добавка 61 - 80 з 464)    Початок Попер.   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   Наст. Кінець

  • Закон на твоєму боці
  • Щось не так? Спитай у продавця, що саме! | Что-то не так? Спроси у продавца что именно!
  • Навчально-методичний посібник "Основи споживчих знань" | Учебно-методическое пособие "Основы потребительских знаний"
  • Термін зебрігання ПРОДУКТІВ не цікавить любітелів екстремальних відчуттів. | Срок хранения ПРОДУКТОВ не интересует любителей эктремальных ощущений
  • Закон на твоєму боці
  • Закон на твоєму боці
  • Закон на твоєму боці
  • Закон на твоєму боці
  • Поверніть мої гроші | Верните мои деньги
  • Щось не так? Спитай у продавця, що саме! | Что-то не так? Спроси у продавца что именно!