• Спілка об’єднань громадян «Всеукраїнська Федерація Споживачів «ПУЛЬС»
  • Наша оцінка
  • Euro Ncap

Міжнародний інститут безпеки та якості продуктів харчування

  
Адреса:  02156 Київ, вул. Кіото 21
Контакти:  (044) 513-70-10
Контактна особа:  Миронюк Г. І.
E-mail:  info@iifsq.kiev.ua
Тип організації:  Громадські організації


Сприяння виходу вітчизняної продукції переробної галузі на міжнародні ринки є одним з головних завдань Міжнародного Інституту безпеки та якості харчових продуктів, що створений в 2002 році рамках Програми міжнародного партнерства з розвитку харчової галузі (PFID), що підтримується Американським Агентством з міжнародного розвитку (USАID).

 Міжнародний інститут був заснований як незалежна неурядова консалтингова організація, яка за нетривалий час існування стала провідною організацією України, що надає навчальну, методичну та консультативну допомогу підприємствам, які мають намір впровадити у себе на виробництві сучасні методи управління безпечністю харчових продуктів на основі принципів ХАССП.

 Міжнародний інститут є єдиною організацією у Центральній та Східній Європі, уповноваженою проводити навчальні курси, сертифіковані визнаними світовими лідерами у підготовці фахівців з ХАССП – Міжнародним Альянсом ХАССП та Національним Альянсом ХАССП/Морепродукти (США), а також спеціалізовану Школу покращеного контролю технологічних процесів для підприємств-виробників
консервованих продуктів, що проводиться за спеціальним схваленням Управління США з контролю харчових продуктів та медикаментів (FDA).

Фахівці Інституту акредитовані в міжнародних системах, пройшли підготовку в спеціалізованих установах США та Західної Європи, мають значний досвід в сфері розробки та впровадження систем управління безпечністю харчової продукції на підприємствах країн СНД. Ми володіємо ексклюзивними правами на використання навчальних та методичних матеріалів Національного і Міжнародного Альянсів ХАССП
(США), а також Національного інституту виробників харчових продуктів США.

Інститут може запропонувати Вам повний комплекс навчальних та консультаційних послуг з розробки та запровадження на Вашому підприємстві системи ХАССП, виконання вимог ЄС щодо гігієни та офіційного контролю харчових продуктів з третіх країн, а також надати допомогу у підготовці Вашого підприємства до сертифікації системи управління безпечністю харчових продуктів на відповідність національним (ДСТУ 4161-2003), міжнародним (ISO 22000) та галузевим (IFS, BRC) стандартам.

Діяльність міжнародного інституту

  • Підготовка для органів державного управління ряду експертних висновків щодо відповідності проектів нормативно-правових актів у сфері якості та безпечності харчової продукції вимогам ЄС та СОТ;
  • Науково-методичне забезпечення розробки нормативних документів у сфері безпечності харчових продуктів, зокрема національних стандартів;
  • Проведення широкої просвітницької роботи,
    ознайомлення з міжнародними вимогами до систем управління безпечністю харчових продуктів фахівців переробних підприємств та представників контролюючих органів, адаптація методичних та учбових матеріалів Міжнародного та Національного (США) Альянсів ХАССП для проведення навчальних заходів;
  • Реалізація пілотних проектів із запровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (ХАССП) на переробних підприємствах країн СНД, що дозволило продемонструвати можливість підвищення ефективності їх роботи, розширення експортного потенціалу та сприяння виходу на міжнародні ринки;
  • Налагодження плідної співпраці з провідними вищими навчальними закладами, зокрема, Київським національним торговельно-економічним університетом, та запровадження навчального курсу для студентів відповідних спеціальностей з міжнародними вимогами до харчових продуктів;
  • Розвиток співробітництва з міжнародними установами, зокрема з Міжнародним Альянсом ХАССП, провідними університетами США та країн ЄС, Національним інститутом виробників харчових продуктів США;
  • Проведення трьох перших в Європі Шкіл покращеного контролю технологічних процесів для представників
    консервної промисловості за спеціальним дозволом Управління США з контролю харчових продуктів та
    медикаментів;
  • Виконання трьох довготермінових проектів міжнародної технічної допомоги у сфері харчової
    промисловості в Україні та інших країнах СНД (Грузія, Азербайджан, Вірменія), що підтримуються Американським Агентством з Міжнародного Розвитку (USAID) та Департаментом сільського господарства США (USDA);
  • Виконання спільно з європейськими партнерами зі Швеції, Німеччини та Швейцарії трьох короткотермінових проектів міжнародної технічної допомоги, що підтримувалися Міжнародною Фінансовою Корпорацією (IFC) Світового Банку.


Статті, надані організацією

Чому безпечність харчових продуктів?

В різних країнах світу повідомлення про інциденти, пов'язані з безпечністю харчових продуктів, з'являються майже щотижня. Ці інциденти виникають на будь-якій ділянці виробничого циклу і можуть мати серйозні наслідки для виробників харчових продуктів через дуже високу чутливість споживачів, увагу мас-медіа до зазначених проблем і сучасні методи інформованості та темпи поширення інформації.

  • Закон на твоєму боці
  • Закон на твоєму боці
  • Навчально-методичний посібник "Основи споживчих знань" | Учебно-методическое пособие "Основы потребительских знаний"
  • Щось не так? Спитай у продавця, що саме! | Что-то не так? Спроси у продавца что именно!
  • Термін зебрігання ПРОДУКТІВ не цікавить любітелів екстремальних відчуттів. | Срок хранения ПРОДУКТОВ не интересует любителей эктремальных ощущений
  • Поверніть мої гроші | Верните мои деньги
  • Щось не так? Спитай у продавця, що саме! | Что-то не так? Спроси у продавца что именно!
  • Закон на твоєму боці
  • Заберіть це назад | Заберите это назад
  • Закон на твоєму боці
  • Закон на твоєму боці